Esimerkkejä täydellisestä ansioluettelosta

Vahvan CV:n kirjoittaminen on taidetta, eikä se ole helppoa. Siksi autamme sinua listaamalla joitakin tärkeimpiä asioita CV:n kirjoittamisessa. Kun olet aloittanut CV:n kirjoittamisen, voit lukea CV-esimerkkejämme, jotka löydät artikkelin alareunasta, […]

Thomas Gustafssson
Thomas Gustafssson
Esimerkkejä täydellisestä ansioluettelosta

Vahvan CV:n kirjoittaminen on taidetta, eikä se ole helppoa. Siksi autamme sinua listaamalla joitakin tärkeimpiä asioita CV:n kirjoittamisessa. Kun olet aloittanut CV:n kirjoittamisen, voit lukea CV-esimerkkejämme, jotka löydät artikkelin alareunasta, saadaksesi inspiraatiota CV:n laatimiseen.

Ansioluettelo on henkilökohtainen kuvaus urastasi tähän mennessä. Siksi sinun on mukautettava ansioluettelosi persoonallisuuteesi ja työkokemukseesi. Alla on joitakin yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla voit kirjoittaa mielenkiintoisemman CV:n.

Aiemmat työt

Luettele aiemmat työt, jotka ovat tärkeimmät hakemassasi työssä, ja kuvaile työtehtäväsi muutamalla rivillä. Aiemmat työpaikat, jotka eivät ole niin mielenkiintoisia hakemasi työn kannalta, kannattaa asettaa alemmas CV:tä ja täyttää vain yrityksen nimi, roolisi ja työssäoloaika.

Ole relevantti

Kun kuvaat edellistä työtä, on tärkeää, että korostat vain tehtäviä, jotka ovat oleellisia hakemasi työn kannalta. Ansioluettelossasi kannattaa kuvata, miksi olet hyvä hakemassasi tehtävässä. Jos esimerkiksi etsit työtä myyjänä, aiempi kokemuksesi hallinnollisessa roolissa ei ole työnantajalle kiinnostava asia.

Sisällytä vain tiedot, jotka työnantaja haluaa kuulla

Kirjoita ansioluettelosi sen perusteella, mitä työnantaja haluaa kuulla. Tämä on erittäin tärkeä seikka, jonka monet unohtavat kirjoittaessaan CV:tä. Muista, että työnantajalla on käsitys siitä, mitä hän etsii. Sinun pitäisi yrittää sovittaa tämä ansioluetteloosi. Joten, tärkeintä ei ole kuvailla itseäsi omien ajatustesi perusteella, vaan kuvailla itseäsi sen perusteella, mitä työnantaja etsii tehtävään.

Kehuskele, mutta älä valehtele

Olet oma brändisi, joten älä pelkää kehuskella. Älä ujostele, kun kirjoitat ansioluetteloasi tai työhakemustasi. Sinun ei pitäisi koskaan valehdella ansioluettelossasi; totuus tulee aina esiin. Mutta korosta parhaita ominaisuuksiasi, tietojasi ja persoonallisuuttasi. Kun haet työtä, kilpailet monia muita vastaan samassa asemassa, joten sinun on kuvailtava itseäsi ja miksi sinun pitäisi saada työ. Siksi sinun ei pitäisi koskaan olla ujo ja pidätellä ansioluettelossasi korostamatta tietojasi ja taitojasi, joiden perusteella olet paras henkilö työhön ja tee se luottavaisin mielin.

Ansioluettelosi on erotuttava joukosta

Hyvin kirjoitetun ansioluettelon lisäksi on erittäin tärkeää, että ansioluettelosi erottuu joukosta. Kun työnantaja käy läpi kaikki hakemukset, ensimmäisenä hän huomaa, miltä CV näyttää, ja miten se on jäsennelty. Siksi sinulla on oltava hieno CV, joka on ainutlaatuinen ja erilainen kuin muilla hakijoilla. Emme suosittele kirjoittamaan CV:tä Wordissa, sillä kyseisellä ohjelmalla on vaikeaa luoda hyvää CV:tä. Käytä sen sijaan palvelua, joka on suunniteltu yksilöllisesti ansioluettelon luomiseen.

[show_cv_template post_type = ”cvmallar” count = ”5”]

Luo ainutlaatuista sisältöä

Älä koskaan kopioi jonkun toisen ansioluettelosta tai esimerkistä, jonka löydät verkosta. Ansioluettelosi on ainutlaatuinen kuvaus itsestäsi, ja se on myös mukautettava etsimääsi työhön. Siksi siitä ei koskaan tule tarpeeksi hyvää, jos kopioit jonkun toisen CV:n. Sinun pitäisi kuitenkin etsiä inspiraatiota muilta ja siitä, kuinka he ovat kirjoittaneet ja kuvailleet itseään. Näin voit parantaa CV:tä uusilla muotoiluilla ja ideoilla.

Täydennä CV:tä muilla asiakirjoilla

Nykyään ei riitä, että lähetät ansioluettelosi työnantajalle, vaan sinun on usein liitettävä myös muita asiakirjoja, jotka osoittavat, että olet kunnianhimoinen ja oikea henkilö tehtävään. Ansioluetteloon  on aina liitettävä työhakemus. Työhakemuksessa työnantaja saa paremman kuvan sinusta henkilönä ja miksi sinun pitäisi saada työ. Monissa rekrytointiprosesseissa sinua pyydetään suorittamaan persoonallisuustesti. Siksi kannattaa suorittaa persoonallisuustesti jo ennen työn hakemista. Muita hyviä asiakirjoja voivat olla arvosanat, suosituskirjeet sekä todistukset.

Inspiraatiota CV-esimerkeistä

Lue yllä oleva CV-esimerkki saadaksesi inspiraatiota omaan CV:hen. Voit testata CV-pohjiamme kirjoittaessasi CV:tä. Tämä antaa sinulle hyvän käsityksen CV:n rakenteesta ja voit valita useista CV-pohjista ja lukea useita esimerkkejä.

Onnea työnhaussa!

Table of content:
  More posts about: Kirjoita cv

  Thank you

  Rating: 4.2 from 158 people who have rated this

  Written by

  Thomas Gustafssson
  Thomas Gustafssson

  Try our professional CV-builder

  More articles like this